Werkwijze

  1. De medisch specialist schrijft een verwijzing uit op medische indicatie.
  2. U maakt een afspraak met ons.
  3. Tijdens de eerste afspraak wordt allereerst bepaald welke voorziening het beste aansluit bij uw specifieke problemen. Bovendien wordt de stand van uw voeten gecontroleerd en (in het geval van maatschoenen) wordt een gipsafdruk gemaakt.Tevens bespreekt de schoenmaker met u welke mogelijkheden er zijn (hoogte van de schacht, veters of ritsen, et cetera). Met die mogelijkheden in het achterhoofd wordt u gevraagd om na te denken over soort schoenen (sportief, gekleed, trendy) en kleur (de mogelijkheden hiervan zijn onbegrensd).
  4. Aan de hand van de verwijsbrief vragen wij bij uw zorgverzekering een machtiging aan om de schoenen te mogen leveren. Alleen met die machtiging worden de schoenen vergoed.
  5. In de tussentijd wordt in onze werkplaats door ons team een leest gemaakt alsmede een (doorzichtige) passchoen.
  6. Met u wordt een afspraak gemaakt voor een zgn. ‘foliepas’. Op de doorzichtige ‘schoen’ worden eventuele wijzigingen aangetekend. Tijdens deze afspraak kunt u uw wensen met betrekking tot model, kleur en leersoort aan de schoenmaker kenbaar maken en bespreekt u met hem de mogelijkheden. Vervolgens wordt het definitieve model en het materiaal vastgesteld.
  7. Nu begint het daadwerkelijke productieproces. De schoenmaker maakt het definitieve ontwerp en tekent dit op de mal en de leest aan. Vervolgens worden uw schoenen gefabriceerd. Dit proces neemt ongeveer 8 tot 10 weken weken in beslag.
  8. Wanneer de planning aangeeft dat een afspraak gemaakt kan worden voor het afleveren van de schoenen krijgt u een telefoontje of een briefje van ons, waarin u wordt uitgenodigd om uw schoenen op te halen.