Informatie

De belangrijkste informatie voor u als klant vindt u hieronder

Aanmeetlocaties

Op diverse plaatsen houden onze orthopedische schoenmakers spreekuur.

Op deze pagina vindt u een overzicht van aanmeetlocaties.

Lees verder

De aanvraag procedure

Procedure met betrekking tot orthopedische schoenen

In alle gevallen geldt dat u eerst naar uw huisarts dient te gaan om uw problemen met uw voeten voor te leggen. Afhankelijk van zijn diagnose verwijst deze u door naar een medisch specialist. Deze schrijft vervolgens een verwijsbrief (voorschrift) voor een medisch hulpmiddel. Dit geldt met name voor schoenen. Voor steunzolen of een OVAC is een verwijsbrief van de huisarts voldoende.

Lees verder

Eigen bijdrage en eigen risico

Het eigen risico is een vorm van eigen bijdrage die door de staat in 2008 is ingesteld en die is vastgelegd in het Besluit zorgverzekering. Het eigen risico komt boven op de kosten die men niet als eigen bijdrage zelf betaalt. De hoogte van het eigen risico in 2019 is vastgesteld op € 385,00. Het eigen risico geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.
Lees verder

Garantie

Schoenen

Wij geven, conform de geldende normen, 6 maanden garantie op het gebruikte materiaal en 3 maanden op de pasvorm.

Lees verder

Klachtenprocedure

Uiteraard doen wij ons best om u naar tevredenheid te helpen en te voorzien van een adequate voorziening. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde voorziening en/of de bijbehorende dienstverlening.

Lees verder

Levertijd

Hieronder vindt u een overzicht van de productietijd/levertijd van uw schoenen.

Lees verder

Onderhoud van uw schoenen

Goed onderhoud bevordert de levensduur en het draagcomfort van uw schoenen. U wilt natuurlijk dat ze er mooi blijven uitzien en lang meegaan. Wanneer u onderstaande adviezen opvolgt heeft u het langst plezier van uw schoeisel.

Lees verder

Wanneer nieuwe schoenen

Op dit moment hanteren de meeste zorgverzekeraars de volgende regels met betrekking tot de verstrekkingen.

Wanneer blijkt dat het eerste paar schoenen een aanzienlijke verbetering van het looppatroon/loopcomfort betekent, mag u na drie maanden een reserve- of wisselpaar aanvragen. Het idee hierachter is dat u over twee paar adequate schoenen moet kunnen beschikken, zodat u niet dag in dag uit op dezelfde schoenen hoeft te lopen maar deze kunt afwisselen. Bovendien bevordert dit de levensduur van uw schoenen.

15 maanden na levering van het reservepaar mag u een nieuw paar schoenen aanvragen.

Lees verder